HOME   PRODUCTEN   OVER ONS   2 DE HANDS   CONTACT  

Producten: Kemppi: MMA/Elektrode: Kempogouge ARC 800

Kemppi KempGouge ARC 800 Gutstoestel - De heavy-duty gutsspecialist

Kemppi introduceert een nieuwe machine voor het gutsen met koolstof elektrode

Het Finse Kemppi Oy, fabrikant en leverancier van lasapparatuur en diensten, brengt een nieuwe gutsmachine op de markt, de KempGouge ARC 800 power. Dit is een heavy-duty machine die is voor zien van een hoog vermogen. Ondanks dit hoge vermogen is de machine verrassend klein en compact.

Bij het gutsen met koolstof elektrode wordt het materiaal vloeibaar gemaakt door een elektrische boog en daarna wordt het vloeibare metaal met behulp van perslucht weggeblazen. De koolstof elektrode kan zowel rond als plat zijn.

Het gutsen met koolstof elektrode wordt veelal toegepast daar waar stompe naden worden gelast. Bij het lassen op keramische backing (eenzijdig doorlassen) worden de kruispunten van deze naden aan de grondlaagzijde uit gegutst en tegen gelast om de kans op lasfouten te verminderen. Bij het tweezijdig lassen wordt de hele tegenzijde enkele millimeters uit gegutst en daarna gelast.

Het gutsen is natuurlijk voor diverse andere applicaties toe te passen zoals bijvoorbeeld verwijden van las- en gietfouten, voorbewerken van lasnaden, gaten maken, het glad maken van plaat oppervlakken, het verwijderen van hechtbruggen, etc.

De nieuwe KempGouge™ ARC 800 is een breed in te zetten gutsstroombron. De package is inclusief een 800-ampere stroombron die is voorzien van bedieningspaneel en een werkstukkabel. Deze machine kan voor diverse materialen zoals staal, roestvaststaal, gietijzer, nikkel, koper, magnesium en aluminium worden ingezet.

Er kunnen twee verschillende elektrodes worden toegepast. De ronde wordt veelal ingezet voor het repareren van lasfouten en scheuren. De platte elektrode is speciaal geschikt voor het reparen van oppervlakte fouten en beschadigingen.

De machine is voorzien van een voorgemonteerde transport unit. De transport unit is voorzien van twee grote wielen waardoor de machine eenvoudig is te verplaatsen. De complete machine weegt 115 kg inclusief transport unit, dit is voor een 800 ampère machine verbazingwekkend laag.

Deze machine heeft verder alleen nog een elektrodehouder en perslucht nodig. Met de KempGouge™ ARC 800 kunnen zelfs 13-mm elektroden worden gebruikt.

De karakteristiek en de gutsparameters van de KempGouge™ zijn speciaal aangepast voor het gutsen met koolstof elektrode. Het geluidsniveau is zo laag als mogelijk gehouden.
Download hier de folder
van "De Kemppi ARC 800"

KempGouge 800 een nieuwe gutsmachine heavy-duty 
Wenst u meer info over onze producten?
Een prijsvoorstel op maat? Advies voor uw project? U hebt een specifieke vraag?
Een vrijblijvende demo?
Eén telefoontje of mail en we helpen u verder. Snel en persoonlijk. En met passie voor lassen.

TelTel 050/20 14 38 
ContactContactformulier  `